Новини

Дебет Плюс – програма для бухгалтерського і фінансового обліку, нарахування заробітної плати та роботи з казначейськими програмами для КНП

Для українського бухгалтера вже стало нормою використовувати у своїй повсякденній роботі різноманітні програми, в першу чергу для здачі звітності. Та перш ніж цю звітність здати, потрібно проробити колосальну роботу по узагальненню та систематизації всієї первинної документації. Ось тут на допомогу й приходять системи автоматизації комплексного обліку.

За останнє десятиліття, коли автоматизація почала набувати шалених масштабів, на вітчизняному ринку з’являлися і зникали різноманітні програми для ведення бухобліку на підприємствах різних галузей народного господарства. Деякі із цих програм швидко й гнучко реагували на зміни в законодавстві, деяким це так і не вдалося.

З минулого року такі зміни торкнулися й закладів медицини, зокрема центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), які із бюджетних установ стали комунальними некомерційними підприємствами (КНП). Це призвело не тільки до заміни назв та печаток, а й до кардинальних змін у бухгалтерському обліку: інший план рахунків, заміщення меморіальних ордерів журналами-ордерами тощо. Так для узагальнення інформації про наявність і рух активів, капіталу, зобов’язань та факти фінансово-господарської діяльності, а також для накопичення відповідних аналітичних даних заклади охорони здоров’я, а саме КНП, стали використовувати форми журналів та відомостей відповідно до Методичних рекомендації по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку, затверджені наказом МФУ № 356 від 29.12.2000 року.

При таких змінах конче необхідна й адаптована під нові вимоги програма автоматизації комплексного обліку в КНП.

Однією із таких програм є ПЗ «Дебет Плюс» - програма для бухгалтерського і фінансового обліку, нарахування заробітної плати та роботи з казначейськими програмами в установах медичного напряму. До головних переваг «Дебет Плюс» можна віднести:

  • можливість працювати на комп’ютерах з різними операційними системами (кросплатформеність);
  • легкість масштабування;
  • гнучкість у налаштуванні під потреби й особливості будь-якої установи.

Програма дозволяє:

  • легко організувати облік матеріальних цінностей у кількісному й сумовому вимірах,
  • вести облік матеріалів медичного призначення та продуктів харчування,
  • обліковувати основні засоби та МНМА,
  • вести облік автотранспортного парку,
  • повністю автоматизувати нарахування та виплату заробітної плати – від створення тарифікації, з урахуванням особливостей преміювання медичних працівників, до експорту в банк платіжної відомості на виплату заробітної плати.

Система «Дебет Плюс» з легкістю імпортує виписки з клієнт-банку чи СДО, експортує реєстри юридичних і фінансових зобов’язань та платіжних доручень в транспортний файл для Держказначейства України. А ще «Дебет Плюс» — це формування журналів-ордерів, головної книги, форм бухгалтерської, фінансової, бюджетної, казначейської звітності та багато іншого.

Програмний комплекс «Дебет Плюс» отримав експертний висновок, який підтверджує відповідність програми вимогам технічного захисту інформації згідно з затвердженим спільним наказом Адміністрації Держспецзв’язку та Держспоживстандарту України від 25.04.2007 р. № 75/91 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.05.2007 р. за № 498/13765.

Якщо ви бухгалтер чи керівник медичного закладу (КНП), «Дебет Плюс» — найкращий ваш вибір.

Якщо ж ви все ще сумніваєтеся у виборі програми, варто коротко зазначити основні критерії вибору бухгалтерської програми:

  • Функціонал. Знайти програму, яка реалізує весь потрібний функціонал, досить складно. А в українських реаліях, коли законодавство змінюється швидше за оновлення програм, ця задача стає практично неможливою. Тому кожен визначає для себе пріоритетні області обліку і забезпечує в першу чергу саме їхню автоматизацію.
    Обираючи «Дебет Плюс», ви обираєте автоматизацію всіх ділянок обліку вашої установи.
  • Супровід (оновлення, консультаційна лінія). З попереднього пункту випливає, що з кожною зміною в чинному законодавстві вам необхідно буде вносити зміни до вашої програми. Поцікавтеся пакетом оновлень до програми та частотою їх виходу. Це дасть вам можливість в майбутньому користуватися програмою за будь-яких обставин.
    Відділ навчання та підтримки клієнтів «Дебет Плюс» надає консультації в зручному для Вас режимі.
  • Ціна. Тут варто звернути увагу не тільки на вартість ліцензії для одного користувача, а й на періодичність сплати цієї ціни (одноразово безстроково, щорічно чи з якоюсь іншою періодичністю).
    Ліцензію на користування ПЗ «Дебет Плюс» ви оплачуєте один раз.

«Дебет Плюс» — це програмний продукт,
розроблений в Україні і для України.

Більш детально про систему автоматизації комплексного обліку «Дебет Плюс» можна дізнатися у розділі «Конфігурації» або сконтактувати зі спеціалістами та отримати розгорнуту відповідь на всі питання щодо придбання, впровадження та підтримки програми.

Публікація на buhgalter.com.ua