Новини

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОСВІТИ

«Треба багато вчитися, щоб знати хоч трохи».

Шарль Луї Монтеск'є

Освіта – це ключ до грамотності, а отже, до створення достойного життя та формування успішного суспільства. Отримуючи нові знання та навички, людина не тільки розвивається самостійно та покращує свій добробут, але й підвищує рівень життя свого міста, регіону, країни, надаючи кращі послуги чи створюючи кращі товари.

Міжнародний день освіти святкують 24 січня. Це свято вважається досить молодим. Воно було встановлене в грудні 2018 році, а вперше світова спільнота відзначала цей день у 2019 році. Ініціатором запровадження такого свята стала Нігерія, його було проголошено 3 грудня 2018 року в Брюсселі на міжнародній конференції, присвяченій проблемам сучасної освіти.

Ідею африканської країни підтримали 58 держав-членів конференції. Було складено відповідну резолюцію на підтримку якісної рівноцінної освіти, яка була б доступна для кожної людини незалежно від її національності, статі та соціального стану. У засадах ООН вказано, що кожна людина повинна мати доступ до якісної освіти. Освіта допомагає людині стати грамотною, отримати впевненість у собі, забезпечити добробут для себе та своєї родини в майбутньому.

освіта

 

«Освіта повинна бути істинною, повною, ясною і міцною».

Унсур Аль-Маалі (Кей Кабус)

 

В цей день на державному рівні відбуваються численні переговори, покликані покращити якість та умови освіти. В навчальних закладах проводяться заходи, щодо поширення знань про освіту серед дітей та молоді. На телебаченні транслюються документальні та художні фільми, присвячені освіті.

Україна щороку приєднується до вшанування Міжнародного дня освіти і розглядає його в контексті формування орієнтирів стосовно визначення та корегування освітньої політики.

Кожна людина може докласти особистих зусиль у святкування цього дня: навчити дитину читати чи писати, допомогти учневі, студентові, чи дорослому засвоїти певні знання.

освіта

 

Компанія «Дебет Плюс» вітає всіх, хто долучений до освітнього процесу та передає нові знання дітям і дорослим, хто пов'язав своє життя з втіленням інтелектуального, фізичного та культурного розвитку особистості!

Впроваджуючи та супроводжуючи наш програмний продукт, ми також навчаємо та навчаємося, допомагаємо вам зростати та розвиваємося самі. Дякуємо всім, хто разом з нами долучається до процесу освоєння нових знань!

 

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ОСВІТУ

1. У школах Великобританії дітям 11-18 років заборонено використовувати сленг у розмові. Обов'язково слід користуватися офіційними версіями: «доброго ранку» і «до побачення», замість «привіт» і «бувай». Також забороняються скорочення та допускається лише літературна мова. Таким чином влада підвищує рівень культури та розширює словниковий запас учнів.

2. Уроки у Фінляндії викладач проводить спільно з помічником. Також вчитель не має права викликати учня до дошки, не отримавши на те його згоду. Так дитина має змогу уникнути публічного висміювання, якщо вона не підготувалась до уроку. Ще однією особливістю освітнього процесу в цій країні є те, що на перерві школярі зобов'язані  подихати свіжим повітрям, незалежно від погодних умов.

3. Школи у Китаї виділяються наявністю в режимі дня обов’язкової розминки, яка проводиться на території школи за участю абсолютно всіх учнів. Крім того, протягом дня діти повинні двічі масажувати собі обличчя. Дехто із вчителів допускає денний сон учнів прямо за партами під час перерв між заняттями.

4. Вираз «всипати по перше число» з’явився не випадково. Були часи, коли недбайливих учнів карали за незадовільні оцінки. Після отриманої порції «березової каші» їх залишали в спокої до першого числа наступного місяця.

5. Найтриваліший урок пройшов у 2003 році в Австралії і склав рівно 54 години. Цей час було витрачено професором на читання лекційного матеріалу для студентів.

6. У Сіднеї відкрита перша в світі школа англійської мови для папуг та інших птахів, що говорять. Їх навчають вимовляти вітання, жарти і навіть вірші.

7. Найдавнішою освітньою установою є університет Карауїн для мусульман в Фесі (Марокко), відкриття якого припало на 859 рік нашої ери.

1111