Новини

ПРАКТИЧНА САМООСВІТА: ЯК ОСВОЮВАТИ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ «ДЕБЕТ ПЛЮС» ВЛАСНИМИ СИЛАМИ

Питання, які завжди хвилюватимуть бухгалтерів і керівників установ при придбанні нового програмного забезпечення, матимуть схожі відтінки: скільки вартуватиме нова програма? Як довго потрібно навчатися, щоб її освоїти? Якими ресурсами можна скористатись для того, щоб полегшити процес впровадження нового ПЗ на підприємстві чи в організації? Наскільки складним або простим буде цей процес? Як швидко можна буде фактично працювати в новому програмному забезпеченні? Чи зможе бухгалтер отримати допомогу, якщо щось не зрозуміло або він зіткнувся з помилками в обліку?

В попередніх статтях та  відео ми торкалися теми організації процесу навчання та освоєння функціоналу програми «Дебет Плюс». Сьогодні варто детально розглянути, які ресурси надає компанія-розробник програмного продукту для його самостійного вивчення. Ці поради будуть корисними для тих, хто не має змоги сплачувати велику кількість годин навчання, або хто любить здобувати освіту самостійно; хто не обмежений в часі або хоче мати гнучкий графік навчань (наприклад, надає перевагу вивченню нового пізно ввечері або вночі). Отож, якщо з якихось причин бухгалтер обирає варіант мінімального контакту з особистим консультантом, а освоїти програмне забезпечення потрібно, в нагоді стануть ресурси для самостійного опрацювання, і саме про них ми поговоримо в цій статті.

текст

Тип інформаційного сприйняття впливає на ефективність навчання людини та якість засвоєння нею нового матеріалу. Кожен з нас, залежно від наших природних схильностей, тим чи іншим способом краще сприймає нові дані. Левова частина населення нашої планети відносить себе до візуалів,  тобто, тих, хто сприймає світ за допомогою зору. Всі ми добре знаємо відому приказку «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». І освоюючи новий програмний продукт, ми можемо сміливо застосовувати саме цю логіку. Оскільки програма візуальна і ми працюємо в ній, застосовуючи органи зору, то методи її самостійного освоєння, передбачені спеціалістами компанії «Дебет Плюс» також торкаються візуального сприйняття. Основними способами опрацювання виступають:

- покрокові інструкції;

- відеоуроки;

- записи вебінарів.

Давайте проглянемо, який із них варто обрати саме вам.

Для тих, хто добре орієнтується у текстовій інформації, не зайве буде ознайомитися з покроковими інструкціями, що у вільному доступі представлені на сайті компанії debet.com.ua.

текст

Для того, щоб знайти потрібний вам документ, необхідно перейти на сайт та скористатись вкладкою «Важлива інформація». Саме за нею ви зможете знайти іншу підказку - «Інструкції». Поділ здійснений в розрізі галузей, кожна конфігурація має свої документи. Обравши фільтр відповідного параметру, ви побачите весь перелік інструкцій та зможете ознайомитися з ними. Також будь-який з документів можна завантажити та роздрукувати. Для зручності пошуку інструкція має зміст з основними пунктами, які дають змогу швидко перейти до потрібного документа, звіту тощо.

Кожна сторінка має не лише текстовий опис певних дій, що може виконати бухгалтер, а й відповідні скриншоти (знімки екрану, картинки з програми), які дають змогу зорієнтуватися у тих діях, які опрацьовуються.

Кожна інструкція відображає роботу у певній підсистемі або ділянці обліку. Оскільки поділ інтерфейсу програми передбачає певні пункти, кожен з яких має свої документи, види звітів, довідників, то інструкції також відповідають такому поділу: «Облік заробітної плати», «Облік банківських операцій», «Зведення бухгалтерського балансу» тощо. 

Працюючи з інструкціями користувача, варто пам'ятати, що в них відображена основна інформація, під потреби, що зустрічаються найчастіше. Якщо ви, користуючись переліком підказок, не знайшли відповідь на певне питання, варто перейти до наступного пункту самовивчення: відеоурок.

Для того, щоб познайомитись з  ютуб-каналом компанії, варто перейти за відповідним посиланням. Вкладка «Відео» відкриває доступ до повного списку відеозаписів каналу, серед яких ви легко знайдете великий перелік відеоуроків. Кожне відео записане згідно якоїсь теми: заповнення конкретного довідника, робота з певною підсистемою, формування звіту, створення та заповнення первинного документа. Жовтим кольором підсвічуються ті дії, про які в конкретний період часу розповідає лектор. Відео зняті на різноманітну тематику і стосуються загальних моментів бухгалтерського обліку, без галузевої деталізації. 

У випадку ж, якщо бухгалтер хоче проглянути інформацію, що стосується притаманних для його сфери діяльності звітів, розрахунків або документального відображення, варто прошукати це на вкладці «Трансляції», де буде представлений повний список вебінарів, які проводились спеціалістами компанії «Дебет Плюс». Саме під час прямих ефірів, обговорюючи конкретну тему бухгалтерського обліку, лектори торкались особливостей, властивих для агросектору, бюджетної галузі, закладів охорони здоров'я тощо. І питання, які будуть актуальними для бухгалтера фермерського господарства, навіть не виникнуть у думках бухгалтера закладу освіти, оскільки специфіка обліку буде відрізнятися. Саме тому варто проглядати ці записи, орієнтуючись на потрібну вам конфігурацію.

вебінар

Окрім безпосереднього ознайомлення з функціоналом програмного продукту, лектори нагадують основні законодавчі, облікові та податкові особливості, що стосуються обраної тематики. Внизу кожного відео є перелік основних пунктів, які було висвітлено в ході розповіді, тому ви легко зможете перейти на той, що зацікавив саме вас.

Інформація подається доступною мовою на цікавих прикладах. Прослухавши такий вебінар, ви маєте змогу не лише закріпити знання, що стосуються практики використання програми, а й нагадати основні принципи ведення обліку, розширити власні знання, дізнатися про новації у законодавстві.

Про всі новини, події, що плануються (курси, вебінари, акції) компанія «Дебет Плюс» повідомляє у соцмережах та на сайті debet.com.ua