Новини

Бухгалтерський облік для сільськогосподарських підприємств засобами програмного комплексу «Дебет Плюс»

Комплексна автоматизації бухобліку за допомогою програми «Дебет Плюс» — це можливість вести весь облік в одній програмі з готовими типовими налаштуваннями проводок, документів та звітів.

Бухгалтерський облік у сільському господарстві має низку особливостей, як наприклад, внутрішньогосподарські підрозділи виконують роботи і надають взаємні послуги між собою й одночасно значна частина готової продукції знову використовується у процесі виробництва: насіння на посів, корми для годівлі тварин, переробка сільськогосподарської продукції. Завжди є ситуація, коли готова продукція рослинництва використовується для годівлі тварин, а готова продукція тваринництва не тільки реалізується, а й використовується для рослинництва. А ще ж не варто забувати про незавершене виробництво.

Отже, правильний розподіл витрат у розрізі полів, підрозділів, культур (або груп тварин) і статей витрат упродовж року та подальше закриття рахунків обліку витрат у кінці року — є запорукою коректного розрахунку собівартості виготовленої продукції.

Завдання не із легких. А ще додайте до цього облік земельних паїв, податкові накладні, реєстри й декларації тощо. Навіть вирощуючи одну-дві культури, досягти правильних підрахунків не завжди можливо. Тому ці процеси вже давно автоматизують і спрощують.

Сьогодні вітчизняний ринок програм для автоматизації бухгалтерського обліку й фінансової звітності представлений безліччю розробок, як нових, так і тих, що зарекомендували себе ще з минулого століття. Однією із таких програм є українська розробка «Дебет Плюс».

У програмі представлені галузеві звіти для сільського господарства. Є вся основна щомісячна, квартальна та річна звітність; інтеграція з клієнт-банками; експорт інформації для електронного кабінету платника, M.E.Doc, Сота, Соната та інших програм електронного документообігу.

«Дебет Плюс» дозволяє автоматизувати всі ділянки бухобліку, а саме:

  • облік рослинництва й тваринництва;
  • облік запасів і необоротних активів;
  • облік земельних паїв;
  • облік заробітної плати;
  • банківські й касові операції;
  • автотранспорт.

Модульність програми, тобто можливість підібрати саме той функціонал, який потрібен вам, поєднується з комплексним обліком — від первинних документів до фінансової звітності. Таким чином ви платите тільки за те, що потрібно вам.

Ще однією особливістю програмного комплексу «Дебет Плюс» є ведення кількох юридичних осіб (організацій) у одній програмі за ціною одного комплекту, за умови разового придбання ліцензії на використання програмного забезпечення. Разом із ліцензійним програмним забезпеченням ви отримує навчання персоналу, набір інструкцій і подальшу постійну підтримку та оновлення програми.

Окрім того, програмний комплекс «Дебет Плюс» отримав експертний висновок, який підтверджує відповідність програми вимогам технічного захисту інформації згідно з затвердженим спільним наказом Адміністрації Держспецзв’язку та Держспоживстандарту України від 25.04.2007 р. № 75/91 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.05.2007 р. за № 498/13765 та не підпадає під санкційні заборони (Указ Президента України № 133/2017 від 15 травня 2017 року вводить у дію рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” та оновлено Указом Президента України від 21 червня 2018 року № 176/2018 “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)“ 21 червня 2018 року ).

«Дебет Плюс» — це програмний продукт,
розроблений в Україні і для України.

Більш детально про систему автоматизації комплексного обліку «Дебет Плюс» можна дізнатися у розділі «Конфігурації» або сконтактувати зі спеціалістами та отримати розгорнуту відповідь на всі питання щодо придбання, впровадження та підтримки програми.